ΝΕΑ

Άγιον Όρος επίσκεψη στις 17 Μαρτίου

Άγιον Όρος επίσκεψη στις 17 Μαρτίου, διοργάνωση  προσκυνηματικών εκδρομών στο Όρος Άθως, με έμπειρο εξειδικευμένο ξεναγό 25 ετούς εμπειρίας, και γνώσης των μυστικών του Αγίου Όρους. Επισκεφθείτε τις μονές του Αγίου Όρους, βάση του προγράμματος που θα επιλέξετε. Οδοιπορικά και πεζοπορίες στο Άγιο Όρος, ένα ιερό τοπίο μοναδικής ομορφιάς και πνευματικότητας για μια αξέχαστη εμπειρία. Μοναδικοί θησαυροί της ορθοδοξίας, ατελείωτα και ανεκτίμητα ιερά κειμήλια, θαυμάσιες Αγιογραφίες και βυζαντινές εικόνες , βιβλιοθήκες με περγαμηνές, τα παλιά μοναδικά Ευαγγέλια που σώζονται στο Άγιο Όρος. Μεταφορές από την Ουρανούπολη για το Όρος ακτοπλοϊκώς είτε με το ferry της γραμμής ή ταχύπλοο. Εντός του Αγίου Όρους μεταφορές μεταξύ των μονών με μίνι βαν. Διαμονή στις Ιερές μονές ανάλογα με την διαθεσιμότητα προς φιλοξενία. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, δυνατότητα διαμονής και σε Αγιορείτικα κελιά. ΛΕΙΨΑΝΑ που ευωδιάζουν Άγιο Μύρο από τους Αγίους της Εκκλησίας μας, ατελείωτα και ανεκτίμητα είναι τα ιερά κειμήλια, οι θαυμάσιες Αγιογραφίες, οι βυζαντινές εικόνες ,οι βιβλιοθήκες, με τις περγαμηνές, τα  ειλητάρια από μεμβράνη τα παλιά μοναδικά Ευαγγέλια  που σώζονται  στο Άγιο Όρος  καθώς οι ιερές Μονές κατέχουν πολλούς, ιδιαίτερους και μοναδικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας. Οι σκήτες τα κελιά και η έρημος του Αγίου Όρους στο νότιο μέρος του ποδιού, είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχής του Όρους. Η Καρυές είναι η έδρα του αυτοδιοικούμενου σώματος του Αγίου Όρους και η έδρα του «πρώτου» από τον 10 αιώνα. Εκείνη την εποχή ο οικισμός περιελάμβανε μερικά μικρά παλαιότερα μοναστήρια και τις κατοικίες των εκπροσώπων μακρινών. Οι συγκεντρώσεις των μοναχών πραγματοποιούνταν συνήθως στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Παναγίας, στην εκκλησία του Πρωτάτου, την ίδια την καρδιά του μοναχισμού στο Άγιο Όρος. οι διαφορές μεταξύ μοναστηριών, κυρίως για τις εκτάσεις γης, εγκαταστάθηκαν εκεί.

Αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, το Protaton είναι μια μεγάλη τρίκλιτη βασιλική με νάρθηκα. Χτισμένο τον 9ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Μιχαήλ Γ, επεκτάθηκε από τον Νικηφόρο Β Φωκά τον 10ο αιώνα και επισκευάστηκε υπό την εποχή του Ανδρόνικου Β Παλαιολόγου (1282-1328). Οι τοιχογραφίες (περίπου 1300) έχουν αποδοθεί στον Manuel Panselinos. ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα έργο που έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση στην εποχή μας.

Η εξαιρετική αφθονία των ζωγραφισμένων τοιχογραφιών, απαλλαγμένων από κάθε αφαίρεση και με εξαίρετες φιγούρες που πλησιάζουν τον ορισμό της πεμπτουσίας του ανθρώπου, δίνουν εξαιρετική υλική έκφραση στο όραμα της Παλαιολογικής τέχνης.