ΝΕΑ

Γιατί πρέπει να προσευχόμαστε

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η θεραπεία της παραμόρφωσης της θέλησής μας και, σε σχέση με αυτό, η θεραπεία της μοναξιάς μας.

Περισσότερα

Ο Ακάθιστος Ύμνος

Ο Ακάθιστος Ύμνος. Είναι ο πιο διαδεδομένος ύμνος για να τιμήσει την Παναγία. Η λέξη «Χαίρομαι» είναι η πιο διαδεδομένη λέξη στον ακάθιστο  ύμνο και αυτή, σύμφωνα με τον πνευματικό νόμο, οφείλεται στο γεγονός ότι η θλίψη ήταν η πιο παρούσα στη ζωή της Παναγίας.

Περισσότερα

Άγιο Όρος σκήτη Αγίας Άννης ανήκει στην Μεγίστη Λαύρα

Σκήτη Αγίας Άννας. Είναι ένα μία  από τις  4 σκήτες που συνδέονται με τη Μεγάλη Λαύρα του Αγίου Όρους. Πρόκειται για μια ελληνική ιδιόρρυθμη σκήτη (ερημητήριο) που αποτελείται από πενήντα ένα καλύβες και βρίσκεται σε υψόμετρο 340 μ

Περισσότερα

Άγιον Όρος Ιερά Μονή Ξενοφώντος Παναγία η Οδηγήτρια η Θαυματουργή

Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος. Είναι ένα από τα είκοσι μοναστήρια που βρίσκονται στη χερσόνησο του Αγίου Όρους στη βορειοανατολική Ελλάδα. Το μοναστήρι βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου κοντά στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα.

Περισσότερα

Άγιον Όρος προσευχή για την Πανδημία,και η Αγία Κορώνα

Άγιον Όρος. Στην περίπτωση πανδημιών
Στην περίπτωση πανδημιών, έχουμε τον Άγιο Χαράλαμπο, τον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό (ο οποίος είναι ήδη πολύ διάσημος) και, πιο πρόσφατα, την Άγια Κορώνα, στην οποία πολλοί άνθρωποι προσεύχονται σήμερα ενάντια στο ξέσπασμα της πανδημίας

Περισσότερα