ΝΕΑ

Άγιο Όρος εορτή του Ευαγγελισμού της 25ης Μαρτίου

Άγιο Όρος εορτή της 25ης Μαρτίου.Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ είπε στην Παναγία: “Χαίρε, πολύ ευνοημένος, ο Κύριος είναι μαζί σου. ευλογημένοι είστε ανάμεσα στις γυναίκες.

Κρυμμένες έννοιες στα λόγια της Μητέρας του Θεού
Η Παρθένος δεν είπε: «Ποιος είναι αυτός που μου μιλάει;» Ήταν όμως ταραγμένη από το λόγο του και σκέφτηκε τον εαυτό της: “Τι είδους χαιρετισμό μπορεί να είναι αυτό;” Επειδή η Μαρία γνώριζε πολύ καλά τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, αυτό συνέβαινε επειδή ήταν ο πνευματικός του οδηγός και γι ‘αυτό δεν χρησιμοποίησε έναν τόσο πενιχρό χαιρετισμό γι’ αυτήν και ένδοξο χαιρετισμό στον μαθητή του.

Και ο άγγελος της είπε: «Μη φοβάσαι, Μαίρη · επειδή ευχαρίστησες τον Θεό. Και ιδού, θα φέρεις στη μήτρα και θα φέρεις έναν Υιό και θα καλέσεις το όνομα του Ιησού. Αυτός θα είναι μεγάλος και θα ονομαστεί ο Υιός του Υψηλού. και ο Κύριος ο Θεός θα Του δώσει τον θρόνο του πατέρα του Δαβίδ ».

Η Παναγία δεν αναρωτιέται πώς κάποιος που γεννήθηκε από αυτήν, ο οποίος ήταν εντελώς φτωχός και ασήμαντος, μπορούσε να γίνει βασιλιάς στο θρόνο του Δαβίδ. Για αυτήν, η παρθενία της, η καθαρότητα της – που σήμαινε την πλήρη πνευματική ακεραιότητα της σχέσης της με το Θεό – ήταν πιο πολύτιμη γι ‘αυτήν.

Όταν ο άγγελος της εξήγησε ότι αυτή η ακεραιότητα (δηλαδή η παρθενία της) δεν θα διαστρεβλωθεί, τότε η Παναγία της έδωσε τη συγκατάθεσή της και έτσι έγινε η Μητέρα του Θεού: τη στιγμή της συγκατάθεσή της, ο Λόγος ενσαρκώθηκε και ο Υιός του Θεού έγινε ο Υιός του Ανθρώπου χωρίς να παύσει να παραμένει τέλειος Θεός.

Η Σιωπή των Παιδιών
Εάν η Μητέρα του Θεού είχε μια έκτρωση (εννοείτε η άρνηση στο Θεό ), Τότε δεν θα είχαμε σωθεί και θα είχαμε καταδικαστεί σε αιώνιο και συνολικό θάνατο.

Εάν πριν από τον Χριστό, ο θάνατος ήταν τρομερός για τον άνθρωπο, τώρα, με τον Χριστό, ο άνθρωπος είναι τρομερός για το θάνατο, έστω και αν το 2016 πέθανε 56,9 εκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτά, 15,21 εκατομμύρια πέθαναν από καρδιακές παθήσεις, που είναι η κύρια αιτία θανάτου.

Μέχρι τη στιγμή που γράφουμε, το 2020 – δηλαδή σε λιγότερο από 3 μήνες – καταγράφηκαν 9.820.756 αμβλώσεις με ποσοστό περίπου 81 αμβλώσεων ανά λεπτό, δηλαδή περισσότερες από μία έκτρωση ανά δευτερόλεπτο (!)