ΝΕΑ

Άγιο Όρος μόχθος

Μεγαλόσχημοι Πατέρες   στο Άγιο Όρος έχουν μάθει πολλά από τους Αγίους Πατέρες και τις εμπειρίες τους. Ομοίως, έχουν μάθει πολλά από τα ταπεινά μουλάρια που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά φορτίων από τα δάση. Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να μάθουμε από ένα μουλάρι είναι η αποφασιστικότητα του για μετάνοια.Ένας μουλάρι δεν θα περάσει πάλι στον τόπο στον οποίο σκόνταψε – δεν έχει σημασία τι, γιατί θα το αποφύγει με κάθε κόστος! Δυστυχώς έχουμε μια αρκετά διαφορετική συμπεριφορά

Δεύτερον, είναι η ετοιμότητά τους για υπακοή. Η διάθεσή τους για υπακοή προέρχεται από την πεποίθησή τους. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε κάποιον που είναι ανυπάκουος ή σχεδόν πάντα έχει μια αντίδραση σε οποιαδήποτε εργασία στην οποία του λέγεται να εκτελέσει. Η ειρήνη και η πρόοδος πραγματοποιούνται μόνο μέσω υπακοής.

Πραγματικά κάνουν αυτό που λένε με αποφασιστικότητα και σταθερότητα. Εκτός από αυτό, θυμούνται γρήγορα και πολύ καλά τα μονοπάτια και τα βήματα που έχουν βγάλει. Αποκτούν γρήγορα την εμπειρία και τη διατηρούν με μεγάλη προσοχή.

Συνήθως έχουμε την τάση να αγνοούμε τα ζώα – ειδικά τα μουλάρια – θεωρώντας τους εαυτούς μας ως ανώτερα όντα, αλλά ξεχνάμε το γεγονός ότι έχουμε παραμορφωθεί από την αμαρτία, από πολλές απόψεις είμαστε πράγματι σε χαμηλότερη βαθμολογία από τα ζώα και πραγματικά έχουμε κάτι να μάθουμε από αν θέλουμε.