ΝΕΑ

Επίσκεψη στο Άγιον Όρος

Αφού λάβετε την άδειά σας, μπορείτε να πάρετε το πλοίο από μια από τις κοντινές πόλεις για το λιμάνι της Δάφνης, που είναι η κύρια είσοδος στο Άγιο Όρος. Από εκεί, μπορείτε να εξερευνήσετε τα διάφορα μοναστήρια, εκκλησίες και άλλες τοποθεσίες στη χερσόνησο.

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα στο Άγιο Όρος περιλαμβάνουν τη Μονή Μεγίστης Λαύρας, η οποία είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι της χερσονήσου, τα μοναστήρια Βατοπεδίου, Ιβήρων και Χιλανδάριου, που είναι όλα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και ο αρχαίος μοναστικός οικισμός του Οι Καρυές, που είναι το διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες του Αγίου Όρους αναμένεται να σέβονται τα ήθη και έθιμα των μοναστηριών και να ντύνονται σεμνά. Επίσης δεν επιτρέπονται κάμερες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στα μοναστήρια.

Συνολικά, μια επίσκεψη στο Άγιο Όρος μπορεί να είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τους άνδρες προσκυνητές που ενδιαφέρονται για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Hiking on Mount Athos is a unique experience, but there are some restrictions and rules that must be followed. The peninsula is only accessible to men, and a special permit is required to enter. The number of visitors is also limited, and advance booking is necessary.