ΝΕΑ

Γιατί πρέπει να προσευχόμαστε

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η θεραπεία της παραμόρφωσης της θέλησής μας και, σε σχέση με αυτό, η θεραπεία της μοναξιάς μας.

Η θέλησή μας διαστρεβλώνεται επειδή προσπαθεί συνεχώς να αναζητά την τελειότητα εκτός του ΘεούΣτην πραγματικότητα, αυτή είναι η πτώση του Αδάμ: χωρισμός από τον Θεό. Από πού έρχεται ο πόνος μας;O βασανισμό μας δεν είναι η τιμωρία του Θεού, αλλά η αυτο-τιμωρία μας μέσω της αυτο-απομόνωσηςΔεν θέτουμε καραντίνα για να χωριστούμε από έναν ιό, αλλά θέτουμε  καραντίνα τους εαυτούς μας για να χωριστούμε από τον ΘεόΗ προσευχή και η υπακοή είναι τα κύρια μέσα μέσω των οποίων ενώνουμε με τον Θεό.

Γιατί πρέπει να προσευχηθούμε;

Ο Θεός, γνωρίζοντας ότι η προσευχή και η υπακοή είναι η πηγή της ζωής και της ευτυχίας μας, αναμένει από εμάς να προσευχηθούμε όχι μόνο επειδή δεν θέλει να εισέλθει βάναυσα στη ζωή μας, συνθλίβοντας την ελευθερία μας, αλλά και να είμαστε ευτυχισμένοι ακριβώς λόγω της προσευχής που είναι ενότητα με αυτόν. Η εκπλήρωση των επιθυμιών μας που εκφράζονται στην προσευχή είναι ένα δευτερεύον φαινόμενο στη σωτηρία μας.