ΝΕΑ

Άγιον Όρος Βατοπεδινή Σκήτη Αγίου Δημητρίου

Η σκήτη του Αγίου Δημητρίου. H Θέα ενός τυπικού μοναστικού οικισμού στο Άγιον Όρος. Είναι κρυμμένο σε ένα πυκνό δάσος, σε μια ήσυχη περιοχή που ευνοεί την προσευχή και την πνευματική ανάπτυξη.

Ένα άτομο πρέπει να ζήσει σαν μια εξορία από αυτόν τον κόσμο για να προχωρήσει πνευματικά . τι χαρακτηρίζει μια πνευματική εξορία; Μέτρια συμπεριφορά, επιφυλακτική σοφία, μη αναγνωρισμένη σύνεση, αόρατες καλές προθέσεις, αόρατη προσευχή και διαλογισμός, αποδοχή ταπεινωμάτων, αγκαλιάζοντας δυσκολίες, σταθερή αποφασιστικότητα να αγαπήσουμε τον Θεό, αφθονία φιλανθρωπίας, παραίτηση από θησαυρό και βαθιά επιθυμία να διατηρήσουμε σιωπηλός.

Βασισμένο στον Άγιο Ιωάννη της Σκάλας

Στη φωτογραφία, μια θέα της Σκήτης του Αγίου Δημητρίου, που αρχικά χτίστηκε από τους απογόνους του αγίου γύρω στον ένατο αιώνα. Αρχικά ήταν ένα μικρό μοναστήρι που ονομάζεται Μοναστήρι της Χαλχέου. Επτακόσια ή οκτακόσια χρόνια αργότερα έγινε αυτό που είναι σήμερα – η Σκήτη του Αγίου Δημητρίου.

Ο Δημιουργός και ο Κυβερνήτης του κόσμου αποκαλούσε τον εαυτό του ευγενικό και ταπεινό. Επομένως, για να είμαστε αληθινοί Κυβερνήτες αυτού του κόσμου πρέπει επίσης να είμαστε ταπεινοί και ευγενικοί στις καρδιές μας, με βαθύ σεβασμό για τον γείτονά μας και για όλη τη δημιουργία.