ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ιστορικό

Η σχέση μας με το Άγιο Όρος  ξεκίνησε το 1992, η  πρώτη μας επίσκεψη. Κατά τα πρώτα 10 χρόνια βιώσαμε τον Άθω και την  μοναστική πολιτεία.

Διοργάνωνουμε προσκυνηματικές εκδρομές στο Άγιο Όρος, με έμπειρο εξειδικευμένο ξεναγό 25 ετούς εμπειρίας και γνώσης του Αγίου Όρους. Επισκεφθείτε τις μονές του Αγίου Όρους, βάση του προγράμματος που θα επιλέξετε.

Συνοδός με 25 έτη εμπειρία οδηγεί το γκρουπ όλες τις ημέρες της επίσκεψης, ενώ η ξενάγηση στις Ιερές Μονές γίνεται από τους Ίδιους τους πατέρες μοναχούς στο εκάστοτε μοναστήρι, με μακαριότητα και ηρεμία.

Είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας μας κάνει ειδικούς σε μια ξενάγηση εμπειρία στο Άγιο  Όρος. Ένα ταξίδι  αυθεντικό μέσα στη χιλιόχρονη διαδρομή της  χριστιανοσύνης.Τα Άγια Λείψανα, οι θαυματουργές εικόνες, τα μοναδικά μονοπάτια, οι λειτουργίες, το τελετουργικό, η Αγιορείτικη κουζίνα, τα μοναδικά Βυζαντινά κειμήλια ,καθώς  επίσης και οι μεγάλοι αγωνιστές, στύλοι της Ορθοδοξίας Αγιορείτες Πατέρες άγρυπνοι εδώ και 10 αιώνες, κρατούν το Άγιο Όρος αλλά και την Ορθοδοξία ζωντανή, πνευματική, μυστηριακή.

Πολλά και μοναδικά επίσης τα κειμήλια στο Άγιο Όρος. Στη Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, Ο τάφος του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, ιδρυτή και θεμελιωτή του κοινοβιακού Μοναχισμού. Στην Αγία τράπεζα ο σταυρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ.

Ο σάκος και το στέμμα του αυτοκράτορα ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ, διάφορες πολύτιμες εικόνες, Ευαγγέλια, Λείψανα πολλών Αγίων κ.α. Στη βιβλιοθήκη φυλάσσονται 2.200 κώδικες (470 περγαμηνές), 50 ειλητάρια από μεμβράνη και 10.000 έντυπα.

Στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, φυλάσσεται η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, πλήθος Θαυματουργών εικόνων και Αγίων Λειψάνων. Στην Ιερά Μονή Ιβήρων η θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ καθώς και πλήθος ΑΓΙΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ όπως επίσης και το περίφημο δάπεδο ΧΙΛΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. Στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Στην Ιερά Μονή Διονυσίου το ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ.
Και η Θαυματουργή εικόνα του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ.
Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος η Θαυματουργή εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΕΟΦΟΡΟΥ.
Στο Πρωτάτο στις Καρυές η Θαυματουργή εικόνα το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, και οι θαυμάσιες τοιχογραφίες του 14ου αιώνα  Μανουήλ Πανσέληνου.
Στην Ιερά μονή Ζωγράφου Η ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΕΟΦΟΡΟΥ
Στην Ιερά Μονή  Δοχειαρίου η Θαυματουργή εικόνα τοιχογραφία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ Της  ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟ.

ΛΕΙΨΑΝΑ που ευωδιάζουν Άγιο Μύρο από τους Αγίους της Εκκλησίας μας, ατελείωτα και ανεκτίμητα είναι τα ιερά κειμήλια, οι θαυμάσιες Αγιογραφίες, οι βυζαντινές εικόνες ,οι βιβλιοθήκες, με τις περγαμηνές, τα  ειλητάρια από μεμβράνη τα παλιά μοναδικά Ευαγγέλια  που σώζονται  στο Άγιο Όρος  καθώς οι ιερές Μονές κατέχουν πολλούς, ιδιαίτερους και μοναδικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας.

Οι σκήτες τα κελιά και η έρημος του Αγίου Όρους στο νότιο μέρος του ποδιού, είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχής του Όρους.

Είναι αναρίθμητα αυτά που μπορούμε να πούμε και να γράψουμε. Μοναδικά και τα Αγιορείτικα μονοπάτια που μας αποκαλύπτει τόσο ο Άθως όσο και στο υπόλοιπο κομμάτι του Όρους. Οι Αγιορείτες πατέρες μας έχουν δωρίσει χάρτες, με όλες τις διαδρομές, από Μονή σε σκήτη από σκήτη σε κελί έως ψηλά στον Άθωνα. Αξίζει η επίσκεψη-προσκύνημα στο Άγιο Όρος γιατί δημιουργεί μαχητές στη ζωή, και το ιδανικό στη ζωή δεν είναι τόσο το να κατακτάς όσο το να μάχεσαι.

Μείναμε έκθαμβοι από την εκδρομή μας. Η εμπειρία έμεινε χαραγμένη για πάντα στη ψυχή μας. Κατά την επιστροφή μας είχαμε κλείσει ήδη ημερομηνία για την επόμενη επίσκεψή μας.

Από αυτήν την σελίδα θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους τους Αγιορείτες Πατέρες για την υπομονή τους, την κατανόηση  και την αμέριστη συμπαράστασή τους, σε όλους μας.

* Ο υπεράνθρωπος του διαδικτύου του 21ου αιώνα χρειάζεται λίγες σταγόνες δροσιάς, για να μπορέσει καταϊδρωμένος και κατάκοπος από τον υλικό πολιτισμό,  να συνεχίσει το ταξίδι του στην αιωνιότητα, αυτές τις σταγόνες μόνο ο Δημιουργός του, μπορεί να του τις χαρίσει, δωρεά, αρκεί να του το ζητήσουμε και μόνο.