ΝΕΑ

Οι καλλιέργειες στο Άγιο Όρος

Η διατροφή των μοναχών στο Άγιο Όρος στηρίζεται στις καλλιέργειές τους, που τους δίνουν τη δυνατότητα να τρέφονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και να εμπλουτίζουν τον οργανισμό τους με όλα τα απαραίτητα που οι ίδιοι παράγουν.


Δίνοντας όλη τους την αγάπη αλλά και με αρκετή χειρωνακτική εργασία, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν λαχανόκηπους, αμπελώνες, οπωρώνες αλλά και ελαιώνες, εξασφαλίζοντας τη βασική τους διατροφή. Τα διάφορα λαχανικά σε συνδυασμό με μηλιές, κερασιές, πορτοκαλιές, καρυδιές, έρχονται να ολοκληρωθούν με το αγνό ελαιόλαδο και την ελιά και να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι της διατροφικής τους αλυσίδας. Καλλιεργούν επίσης σταφύλια και εν συνεχεία κρασί, που συνοδεύει τα γεύματά τους κατά τις περιόδους μη νηστείας.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι μοναχοί παράγουν καθαρά τα αγαθά που χρειάζονται για την προσωπική τους επιβίωση χωρίς χρηματικό όφελος.